Aloë Vera voor de beste huidverzorging

Home / Naar de winkel

Lees hier alles over de bijzondere eigenschappen en de voordelen van Aloë Vera en ontdek welke heilzame werking Aloë Vera producten op je huid hebben.

 • Waarvoor dient Aloë Vera? Waarvoor wordt Aloë Vera gebruikt?

  Aloë Vera wordt veel gebruikt in verzorgingsproducten en cosmeticaproducten. De gel die van de Aloë Vera-plant wordt afgescheiden bevat vele vitale substanties. Levensnoodzakelijke voedingstoffen, mineralen en vitamines die de huid intens voeden, ontgiften en afvalstoffen verwijderen.

  De officiële naam van de aloë-variëteit die voor huidverzorgings producten en cosmetica producten wordt gebruikt, is Aloë barbadensis Miller. De plant wordt Aloë 'Vera' genoemd, waarbij “vera”, afkomstig van het Latijn, “echt” of “waar” betekent. Aloë Vera is dan ook de enige soort van de plant die je moet gebruiken. In het Grieks betekent “Aloë” trouwens “bitter”, wat verwijst naar de smaak van het sap. De plant is van oorsprong terug te vinden in Noord-Afrika, Zuid-Amerika, India en Zuid-Europa. Aloë barbadensis Miller lijkt op een cactus, maar behoort tot de familie van de lelie- en ui-achtigen. In onze streken kan je hem enkel houden als pot- of kamerplant. Hij doet het goed op een lichte en zonnige plaats en bij een normale kamertemperatuur. Hij kan echt niet tegen vorst. De plant heeft een goed waterdoorlatende potgrond nodig en niet te veel water, zeker niet in de winter. In de zomer kan hij af en toe wat extra mest gebruiken. In de streken van oorsprong krijgt de aloë vera plant klokvormige geeloranje bloemen, maar bij ons gebeurt dat uiterst zelden. Aloë vera heeft een antiseptische en ontstekingremmende werking en verhoogt de weerstand. De werkzame stoffen gaan snel door alle huidlagen en hebben een kalmerend effect op allergische reacties. De plant wordt dan ook zeer veel gebruikt als bestanddeel van huidverzorgingsproducten, maar je kan ook dagelijks het sap drinken of de gel die uit een aangesneden blad druipt op je huid smeren.

 • Aloë Vera
 • Wat is de werking van Aloë Vera?

  Aloë Vera dringt diep in de huid binnen waardoor de voedingstoffen, mineralen en vitamines die in de stof aanwezig zijn, de huid intens voeden, hydrateren, ontgiften en afvalstoffen verwijderen. Het is natuurlijke voeding voor een gezonde, levendige en stralende huid.

 • Kan Aloë Vera op het gezicht gebruikt worden?

  Aloë Vera is uitermate geschikt om de huid van je gezicht dagelijks te verzorgen. Het helpt om je huid te hydrateren en om fijne lijnen en rimpels glad te strijken. Het helpt ook om acne tegen te gaan.

 • Wat zijn de voordelen van Aloë Vera?

  Aloë Vera is van nature in staat om door de bovenste laag van de huid te dringen, waardoor de genezende en vochtinbrengende eigenschappen van de plant zeer diep kunnen indringen. Dit resulteert in een intensieve, diepe verzorging van de huid in tegenstelling tot een “cover-up” bij vele andere huidverzorgingsproducten. 

 • Helpt Aloë Vera tegen rimpels?

  Vooral bij een droge huid ontstaan er gemakkelijk rimpels. Aloë Vera bevat heel veel goede stoffen die de aanmaak van elastine en bindweefsel versnellen en het verouderingsproces vertragen. Bovendien zorgt het voor de perfecte hydratatie van de huid. Hierdoor ontstaan er minder rimpels en behoud jij langer die mooie, stralende, jonge huid!

 • Aloë Vera heeft enorm veel zeer goede eigenschappen voor onze huid

  - Het verjongt de huid door de celdeling te versnellen, dode huidcellen af te stoten en nieuwe weefsels op te bouwen.

  - Het vertraagt het verouderingsproces en biedt een oplossing voor de onzuivere huid door de extreme ontgiftende en reinigende werking.

  - Het vermenigvuldigt de productie van fibroblastcellen met 6 tot 8 keer. Natuurlijke hydratatie en vertraging van het verdampingsproces.

  - Het levert extreme voeding voor de huid boordevol vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Weefsels die afsterven en snel worden vernieuwd, zoals weefsels van de huid, hebben een veel bouwmaterialen nodig om gezonde en efficiënte cellen te produceren en te onderhouden.

  - Het vermindert ontstekingen. Het heeft een antiseptische en een ontstekingremmende werking.

  - Het helpt zowel de onzuivere huid als de rijpere huid en de probleemhuid (met eczeem, couperose,...). 

  - Het werkt antibacterieel. Het doodt bacteriën, virussen, schimmels en gisten die de neiging hebben om beschadigde huid binnen te dringen, en die genezing vertragen en mogelijk voorkomen.

  - Aloë Vera heeft een positief effect op onze stofwisseling, verhoogt onze weerstand en versterkt het immuunsysteem. Daarbovenop zorgt Aloë Vera ook voor meer energie.

  - Het heeft een kalmerende werking op allergische reacties.

  Het heeft een hydraterende werking voor de huid.

 • Waar is Aloë Vera goed voor?

  Aloë Vera geeft uitstekende resultaten als je last hebt van een droge of geïrriteerde huid. Aloë Vera komt uit een cactusachtige plant die van oorsprong in de tropen en subtropen voorkomt. De oude Egyptenaren kenden reeds de heilzame werking van de twee belangrijkste sappen die de Aloë Vera plant produceert. Naast een latexachtige melk kan men uit de bladeren van de aloë vera plant ook een zachte gel halen. Aloë Vera zit vol met natuurlijke bestanddelen zoals proteïnen, mineralen en vitamines. Het heeft een zeer goede vochtinbrengende werking en zorgt voor een zachte en soepele huid.

 • Waarom is Aloë Vera goed voor je huid?

  Er zitten heel veel vitale bestanddelen in de gel van de Aloë Vera-plant. Het zijn allemaal levensnoodzakelijke voedingstoffen, mineralen en vitamines die de huid intens voeden en hydrateren, ontgiften en afvalstoffen verwijderen. Daardoor is Aloë Vera uitermate geschikt voor de verzorging van de huid. Aloë Vera is heel goed voor de gevoelige, beschadigde of geïrriteerde huid. Aloë Vera is ook hypoallergeen voor de huid, waardoor verzorgingsproducten met aloë vera uitermate geschikt zijn voor mensen die meer last hebben van huidallergieën. Aloë Vera heeft daarnaast een kalmerende, hydraterende en anti-aging werking. De plant bevat verschillende stoffen die een ontstekingsremmende en anti-bacteriële werking hebben. Daardoor kunnen huidverzorgingsproducten op basis van Aloë Vera helpen bij acné, eczeem, psoriasis, het herstel van wondjes en littekens en na verbranding.

  Ben je op zoek naar verzorgingsproducten met Aloë Vera voor je gezicht? Ontdek dan ons assortiment huidverzorgingsproducten op basis van Aloë Vera en ontdek zelf welke weldaad deze producten kunnen betekenen voor je gezicht.

 • Voor welke huidtypes is Aloë Vera geschikt?

  Aloë Vera is geschikt voor elk huidtype. Het verzorgt en verbetert alle huidtypes. Door de diepgaande reinigende werking van de plant, het afstootproces van dode huidcellen en het schoonmaken van de poriën, worden onzuiverheden afgevoerd. Aloë Vera verzorgt en verbetert alle huidtypes. Verder ontgift Aloë Vera de huid door afval- en gifstoffen te verwijderen en tegelijk intensief te voeden met een enorme hoeveelheid vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Omdat Aloë Vera een vetplant is, helpt het ook bij het behoud van de natuurlijke hydraterende stoffen in de huid, waardoor het verdampingsproces vertraagd wordt en zelfs vocht uit onze omgeving opgenomen wordt. 

Aloë Vera Gezichtsverzorgingsproducten

 • Zomer? Hoe verfrissen we onze huid na het zonnebaden?

  Waarom is Aloë Vera na het zonnen goed voor je huid? Tijdens warme zomerdagen kan je huid snel verbranden en pijnlijk of trekkerig aanvoelen. Met de 100% pure gel van Aloë Vera Products kan u al veel leed verzachten. Deze gel op basis van 100% pure aloë vera, met verzachtende en vochtinbrengende actieve ingrediënten gaat de (beschadigde) huid verfrissen, kalmeren en verzachten. De gel is jeukstillend, verkoelend en verzachtend bij zonnebrand, direct hydraterend, voedend en ontspannend. Deze gel is geschikt voor elk huidtype en voor dagelijks gebruik.

 • Winter? Tijd om te scrubben!

  Door je huid te scrubben haal je aan de bovenkant van je huid een laagje weg waardoor dode huidcellen verwijderd worden en er een seintje naar de actieve huidcellen gaat om meer cellen aan te maken. En die nieuwe cellen zitten vol voeding voor je huid. Bovendien gaat je huid veel meer voordeel halen uit de werking van de verzorgingsproducten zoals dag- en nachtcrèmes. De actieve stoffen uit die verzorgingsproducten komen namelijk sneller en dieper in de huid wanneer dode huidcellen verwijderd zijn en kunnen zo beter hun werk doen. De scrub van Aloë Vera Products op basis van Aloë Vera is een absolute aanrader. Het is een heel milde scrub die goed is voor je huid.

De 10 voordelen van Aloë Vera voor je huid

De werking van Aloë Vera voor je huid

Aloë vera heeft een geneeskrachtige en helende werking en wordt daarom gebruikt in veel cosmetica en huidverzorgingsproducten. De vele vitaminen, mineralen en eiwitten die de gel van de plant bevat helpt met allerlei huidproblemen. Het kalmeert bijvoorbeeld de huid na brandwonden en helpt tegen acne. Het wordt dan ook terecht een wonderplant genoemd.

1 - Aloë Vera helpt bij een droge huid

Als je regelmatig last hebt van een droge huid, dan is een goed verzorgingsproduct met
een hoge concentratie aloë vera wat je nodig hebt. Aloë Vera kan de huid namelijk uitvoerig hydrateren en verzachten en zelfs de aanmaak van nieuwe huidcellen bevorderen.

2 - Aloë Vera zorgt voor een stralende huid

De vochtinbrengende werking van Aloë Vera dringt gemakkelijk door tot in de diepste lagen van je huid, waardoor je onmiddellijk een stralende huid hebt!

3 - Aloë Vera helpt om littekens te verminderen

Aloë Vera stimuleert de celproductie en heeft een geweldig herstellend vermogen. Daardoor kan het zelfs bijdragen aan het verminderen van lichte littekens zoals bijvoorbeeld huidstriemen. Kies hiervoor natuurlijk wel voor een gel met een hoge concentratie échte Aloë Vera om zeker te zijn van het geweldige effect.

4 - Aloë Vera helpt bij het herstellen van een beschadigde huid

Aloë Vera zit bomvol vitaminen die insectenbeten, kleine brandwonden en zonbeschadiging helpen te genezen. Bepaalde stoffen in de Aloë Vera gel bieden onmiddellijk verkoeling, zowel bij brandwonden als wanneer je te lang in de zon hebt gelegen. Ook hier is het belangrijk om te kiezen voor 100% pure Aloë Vera.

5 - Aloë Vera kalmeert de huid bij acne en huidirritaties

Aloë Vera heeft een ontstekingsremmende werking op de huid waardoor acne, puistjes en andere huidirritaties sneller kalmeren.

6 - Aloë Vera vermindert jeuk bij eczeem

Huidaandoeningen zoals eczeem of een erg droge huid kunnen heel veel jeuk veroorzaken. Aloë Vera heeft niet alleen een genezende, maar ook een jeukstillende werking heeft. Een beetje gel biedt al onmiddellijk verlichting. Ook wanneer je door de brandnetels gelopen bent, brengt Aloë Vera verlichting.

7 - Aloë Vera vermindert allergische reacties

Bij een allergische reactie of huiduitslag na het gebruik van een bepaald product zal een goede Aloë Vera gel ervoor zorgen dat roodheid, uitslag en jeuk verdwijnen.

8 - Aloë Vera helpt bij het behandelen van schimmelinfecties

Schimmels zoals bijvoorbeeld voetschimmels kunnen heel vervelend zijn en voor veel last zorgen. Aloë Vera heeft  helende, verkoelende en hydraterende eigenschappen, maar het is ook antibacteriëel en schimmeldodend. Hierdoor is Aloë Vera uitermate geschikt om schimmelinfecties te behandelen.

9 - Aloë Vera heeft een anti-verouderende werking

De vele vitaminen die aanwezig zijn geven Aloë Vera een anti-verouderende werking. Het stimuleert de collageen productie, wat naarmate we ouder worden een beetje afneemt en lijntjes en rimpels veroorzaakt, wat dan weer voor minder nieuwe lijntjes in het gezicht zorgt.

10 - Aloë Vera is uitermate geschikt voor de dagelijkse gezichtsverzorging

Aloë Vera heeft een helende werking op de huid van je gezicht dankzij de vele vitaminen, eiwitten en mineralen  die aanwezig zijn in de plant. Het is een natuurlijk ingrediënt en daarom zijn producten met Aloë Vera zeker ook geschikt voor de heel gevoelige huid, en voor alle andere huidtypes.