Volgorde dagelijkse gezichtsverzorging vrouwen 's avonds

Home / Gezichtsverzorging vrouwen

Pas deze dagelijkse routine voor de gelaatsverzorging van vrouwen elke avond in deze volgorde toe voor een mooie, gave huid. 

 1. Reinigen
 2. Tonifiëren en stimuleren
 3. Voeden en beschermen
 • Stap 1 - REINIGEN

  Een goede basis gezichtsverzorging voor vrouwen start met het dagelijks reinigen van je gezicht, en dit zowel ’s ochtends als ’s avonds. Dit is een absoluut noodzakelijke stap om je huid gezond te houden, ook 's avonds, en ook als je geen make-up draagt. Er zijn namelijk ook andere onzuiverheden op de huid aanwezig zoals vuil, overtollig talg en micro-organismen. Deze stap is noodzakelijk bij elk huidtype. Belangrijk is om reinigingsproducten te gebruiken die geschikt zijn voor jouw huidtype. Een schoongemaakte huid is de noodzakelijke basis voor de rest van de gezichtsverzorgings routine. Als er nog vuil, make-up of talg op je huid aanwezig is, kunnen de verzorgingsproducten niet goed hun werk goed doen. De huid moet helemaal gereinigd zijn vooraleer je aan de volgende stappen begint. Een gezichtsreiniger gaat make-up en onzuiverheden verwijderen. Zo voorkom je verstopte poriën en puistjes. De huid kan ademen en is klaar voor de rest van de verzorging. Gebruik een reinigingsproduct (cleanser) die afgestemd is op jouw huidtype: een droge tot normale huid, een gemengde tot vette huid of een gevoelige huid. Lees hier hoe je het type van je gezichtshuid kan bepalen.

  Gebruik een klein beetje reinigingsproduct om je gezicht èn je hals te wassen. Was je huid zeker een minuut lang grondig. Breng de reiniger aan op een vochtige huid en maak kleine opwaartse draaiende bewegingen. Spoel je gezicht en je hals daarna af met lauw water. Gebruik zeker geen te heet water want dat gaat de natuurlijke olielaag op je gezicht aantasten. Dep daarna je gezicht zachtjes droog. Zorg ervoor dat je niet te hard gaat wrijven.

 • Gezichtverzorging dames avond routine
 • STAP 2 - TONIFIËREN - STIMULEREN

  Tonifiëren is een belangrijke aanvulling op de reiniging van het gezicht. Het reinigingsproces wordt afgesloten met een gezichtstonic die de nog overgebleven onzuiverheden verwijdert en de poriën sluit. Tonifiëren is het verwijderen van reinigingsresten en nog aanwezige vuilresten met een tonic. Als je met een watje met tonic over je gezicht gaat, nadat je de huid eerst hebt gereinigd, zal er nog heel wat vuil van je gezicht afkomen en op het watje zitten. De tonic zorgt er ook voor dat de zuurtegraad (pH-waarde) van de huid na het zuiver maken terug hersteld wordt. De cleanser in combinatie met water verandert de zuurtegraad van de huid en een tonic herstelt deze weer. Dit is belangrijk om een goede natuurlijke huidbarrière in stand te houden. De voedingsstoffen die je in de volgende stap gaat aanbrengen, zullen bovendien beter kunnen inwerken. Doe zeker genoeg tonic op het watje zodat je niet te hard moet wrijven op je gezicht en je hals.