De gevoelige huid - Gezichtsverzorging vrouwen gevoelige huid

Home / Naar de winkel

De ultieme tips voor de ideale dagelijkse basis gezichtsverzorging voor vrouwen met een gevoelige huid. Voor die onweerstaanbare aantrekkingskracht die ook jij verdient. Voor een huid die gaat stralen.

 

 • HOE KAN JE EEN GEVOELIGE HUID HERKENNEN? WAT ZIJN DE KENMERKEN ERVAN?

  Een gevoelige huid wordt gekenmerkt door jeuk, roodheid, een branderig en trekkerig gevoel en schilfers. Deze huid raakt ook snel geïrriteerd. Ze vertoont veel dezelfde kenmerken als die van een droge huid. De gevoelige huid moet vooral verzacht en hersteld worden.

 • WAT IS DE OORZAAK VAN EEN GEVOELIGE HUID? HOE ONTSTAAT ZE?

  Een gevoelige huid kan genetisch bepaald zijn, waarbij de huid dunner is dan een normale huid. Daardoor is ze gevoeliger voor allerlei invloeden van buitenaf. Maar ook de andere huidtypes kunnen gevoelig worden door diverse oorzaken zoals de weersomstandigheden, stress, een tekort aan slaap, een tekort aan vocht, verkeerde voeding gewoontes, roken, het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten of een onderliggende huidaandoening.

  5 oorzaken van een gevoelige huid

  1 - verkeerd gebruik van producten

  Het gebruik van verzorgingsproducten en cosmetica die niet afgestemd zijn op het juiste huidtype, alsook kunstmatige bestanddelen zoals parfum en kleurstoffen, die aan sommige van deze producten toegevoegd worden, kunnen ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd geraakt en gevoelig wordt.

  2 - je omgeving

  Bij een huid die in normale omstandigheden bijvoorbeeld normaal is, kunnen extreme temperatuurschommelingen door warmte of koude, gure wind of een te lage luchtvochtigheid in je omgeving, uitdroging van de huid veroorzaken waardoor deze gevoeliger wordt. Andere factoren die de huid gevoeliger kunnen maken zijn luchtvervuiling en het gebruik van allerhande chemicaliën.

  3 - je levensstijl en voedingsgewoontes

  Slaaptekort, stress, roken, ongezonde voeding en te veel blootstelling aan UV-stralen kunnen allemaal huidirritaties veroorzaken.

  4 - gebrek aan vocht

  Een uitgedroogde of gedehydrateerde huid heeft nood aan vocht. Het is een huid die uit balans is, waardoor jeuk en rode vlekken kunnen ontstaan en uiteindelijk kan de huid gevoeliger worden.

  5 - een huidaandoening

  Onderliggende huidaandoeningen kunnen ook de oorzaak zijn van een gevoelige huid. Wij hebben echter geen medische achtergrond waardoor we daar niet verder op in kunnen gaan. Ons advies is om een dokter te raadplegen indien je een vermoeden hebt van een huidaandoening of wanneer je ongerust bent.

 • 9 TIPS VOOR DE GEZICHTSVERZORGING VOOR VROUWEN MET EEN GEVOELIGE HUID

  Heb jij last van een gevoelige huid? Dan heeft je huid vooral nood aan verzachting, bescherming en herstel. Hier zijn alvast 6 tips om een gevoelige huid te behandelen.

  1. Niet lang en heet douchen, maar douchen met lauw water, en niet te lang douchen. Gebruik ook lauw water om je gezicht te wassen, en zeker niet te heet water. 
  2. Gebruik geen zeep om je gezicht te wassen, maar wel een zachte gezichtsreiniger, specifiek voor de gevoelige huid. Gebruik enkel producten die afgestemd zijn op dit huidtype. Deze producten verzachten en kalmeren de huid. 
  3. Niet hard wrijven of schuren; behandel je gezicht zachtjes en voorzichtig. 
  4. Niet hard en agressief scrubben, maar zachtjes scrubben met een milde scrub die geschikt is voor het gevoelige huidtype. Als je twijfelt of scrubben wel geschikt is voor jouw huid, raadpleeg dan een schoonheidsspecialis of een dermatoloog. 
  5. Veel water drinken voor inwendige hydratatie. 
  6. Koude, wind en een droge lucht vermijden. 
  7. Zoveel mogelijk de externe factoren die de oorzaak zijn, vermijden. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een juiste luchtvochtigheid in huis, door bepaalde chemische stoffen te vermijden en door te veel blootstelling aan zonlicht te vermijden.
  8. Zorg voor een gezonde levensstijl. Let op je voeding, vermijd roken, zorg voor voldoende slaap en probeer stress te vermijden. We begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om stress te vermijden. Ga dan op zoek naar manieren om ermee leren om te gaan.
  9. Bij twijfels, bij ongerustheid, als je een vermoeden hebt dat er meer aan de hand is, ga dan op zoek naar professioneel advies. Dat kan een schoonheidsspecialist zijn, je huisdokter of een dermatoloog.
 • Aloë Vera Skin Care Reinigingsmelk voor de droge tot normale huid

  Stap 1 - REINIGEN

  Reinig je gezicht zowel 's morgens als 's avonds met een zacht reinigingsproduct. De Aloë Vera Skin Care reinigingsmelk met amandelolie, voor de droge tot normale huid, is ook zeer geschikt voor het reinigen van de gevoelige huid.

  Aloë Vera Skin Care Reinigingsmelk 
 • Aloë Vera Skin Care Tonic

  Stap 2 - TONIFIËREN

  Deze tonic is geschikt voor ieder huidtype. Hij heeft ontstekingswerende eigenschappen, kalmeert en hydrateert de huid.

  Aloë Vera Skin Care Tonic 
 • Aloë Vera Skin Care Dag- nachtcrème droge tot normale huid

  Stap 3 - VOEDEN EN BESCHERMEN

  Voorkom uitdroging van de huid met de Aloë Vera Skin Care Dagcrème en nachtcrème voor de droge tot normale huid. Deze is ook geschikt voor de gevoelige huid. De crème is sterk hydraterend en herstellend, en bevat panthenol, of proviatmine B5, een ingrediënt met de eigenschap om vocht aan te trekken.

  Aloë Vera Skin Care Dag- nachtcrème 
 • Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier, via de chat of via info@julien-deluxe.com. Wij zullen al je vragen zo snel mogelijk beantwoorden. Of kom langs in onze stenen winkel. Daar kan je ook de producten bekijken en testen. Koolmijnlaan 15, B-3580 Beringen.