De droge huid - Gezichtsverzorging vrouwen droge huid

Home / Naar de winkel

De beste tips voor de gezichtsverzorging voor vrouwen met een droge huid. Deze tips gelden voor vrouwen van elke leeftijd. Voor een stralende, gezonde huid. Voor die onweerstaanbare aantrekkingskracht.

 

 • HOE KAN JE EEN DROGE HUID HERKENNEN? WAT ZIJN DE KENMERKEN VAN EEN DROGE HUID?

  De droge huid heeft geen vette delen en kan soms strak, gespannen, ruw, trekkerig, jeukerig, rubberachtig of schilferig aanvoelen. Dit kan een onprettig gevoel geven. De huid is gevoelig omdat er te weinig huidvet geproduceerd wordt. De huid kan rood en geïrriteerd zijn. Er kunnen gezichtslijntjes, droogtelijntjes, zichtbaar zijn op de huid. De poriën zijn bijna niet zichtbaar door de heel fijne structuur en je huid vertoont geen zwarte puntjes. Dit huidtype reageert snel op invloeden van buitenaf zoals temperatuur verschillen. 

  Voor het droge huidtype zijn vooral een milde reiniging, voeding en herstel zeer belangrijk. Een goede gezichtsverzorging voor vrouwen met een droge huid zorgt ervoor dat de natuurlijke beschermlaag van je huid zich herstelt.

 • WAT IS DE OORZAAK VAN EEN DROGE HUID? HOE ONTSTAAT EEN DROGE HUID?

  Een droge huid ontstaat door een verstoorde huidbarrière. Er worden niet voldoende huidvetten aangemaakt, waardoor het vochtgehalte en vetgehalte van de huid niet genoeg op peil gehouden kan worden. Bijgevolg gaat de huid uitdrogen. De oorzaak van een verstoorde huidbarrière kan bijvoorbeeld zijn te heet en te lang douchen, te lang in de zon zijn of verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken, die niet afgestemd zijn op het droge huidtype. De huid van het gezicht is bovendien erg kwetsbaar en wordt gedurende de ganse dag blootgesteld aan allerlei factoren die het uitdrogen van de huid nog verergeren, zoals gure weersomstandigheden en temperatuurverschillen. De droge huid kan rood en schilferig worden en gaan jeuken. • HOE VERZORG IK HET BESTE EEN DROGE HUID? WAT TE DOEN TEGEN EEN DROGE HUID?

  Het is erg belangrijk om de droge huid goed te voeden en te beschermen met de juiste producten die afgestemd zijn op het droge huidtype. Een droge huid heeft een tekort aan vocht en aan vet. Dit kan jeuk en vele andere vervelende effecten hebben. Het is dan ook heel belangrijk om de droge huid te herstellen en te hydrateren met een crème die de juiste ingrediënten bevat, zoals o.a. panthenol (provitamine B5). Dit is een ingrediënt dat de eigenschap heeft om vocht aan te trekken.

  Het basis stappenplan voor de ochtendroutine en de avondroutine voor de verzorging van de droge huid is reinigen + tonifiëren + voeden en beschermen. Voor een uitgebreidere verzorging kan je af en toe een zachte
  scrub en een gezichtsmasker gebruiken.

 • IK HEB EEN EXTREEM DROGE HUID

  Ook een droge huid heeft een tekort aan vocht en vet. Bij een zeer droge huid ontstaan schilfering, rode vlekken, jeuk en zelfs kloven. Een extreem droge huid ontstaat dikwijls doordat je huid is beschadigd, waardoor de hydraterende eigenschappen van je huid niet genoeg werken. Een zeer droge huid komt veel voor in de winter. De huid kan dan namelijk uitgedrogen door centrale verwarming, temperatuur verschillen, droge vrieskou en gure wind. Al deze factoren onttrekken vocht aan de huid en kunnen bijgevolg een extreem droge huid veroorzaken. Ook het verkeerd verzorgen van de huid en het gebruik van de verkeerde verzorgings producten kan een een zeer droge huid veroorzaken. Lang en heet douchen is absoluut af te raden wanneer je last hebt van een extreem droge huid.

 • WAT IS DE OORZAAK VAN JEUK BIJ EEN DROGE HUID?

  Een droge huid heeft een tekort aan vocht en vet. En dit kan jeuk veroorzaken. Ee droge huid moet bijgevolg niet alleen voldoende gehydrateerd worden, maar ook gevoed, beschermd en hersteld.

 • WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN DROGE HUID EN EEN VOCHTARME HUID?

  Een droge huid heeft een tekort aan vocht én aan vet. Een vochtarme huid heeft enkel een tekort aan vocht.

 • 1 - Niet lang en heet douchen, maar douchen met lauw water, en niet te lang douchen. Warm water gaat namelijk de natuurlijke vetten van je huid spoelen waardoor ze nog droger wordt.

  2 - Geen zeep gebruiken om je gezicht te wassen, maar wel een milde gezichtsreiniger, specifiek voor de droge huid. Zeep maakt de huid wel schoon, maar lost ook de natuurlijke vetten van je huid op, waardoor deze nog droger wordt. Op deze manier verergeren dan ook de ongemakken die gepaard gaan met een droge huid.

  3 - Niet hard en agressief scrubben, maar zachtjes scrubben met een milde scrub die geschikt is voor het droge huidtype.

  4 - Veel water drinken voor inwendige hydratatie.

  5 - Koude, wind en een droge lucht vermijden.