Volgorde dagelijkse gezichtsverzorging vrouwen

Home / Gezichtsverzorging vrouwen

Volg deze stappen voor de beste routine voor de gelaatsverzorging voor vrouwen. Voor een huid in topconditie. Deze stappen zijn voor elk huidtype hetzelfde. De producten die je gebruikt zijn echter afhankelijk van je huidtype. Verder in dit artikel meer daarover. Eerst gaan we het hebben over de stappen:

 1. Reinigen
 2. Tonic aanbrengen
 3. Voeden en beschermen
 • STAP 2 - TONIC AANBRENGEN

  Na het reinigen ga je een tonic aanbrengen met een watje om de overgebleven onzuiverheden weg te nemen en de poriën te sluiten. Ook al heb je de huid grondig gereinigd, toch al er nog vuil van je gezicht afkomen. De tonic gaat ook de pH-waarde van de huid na het reinigen terug in balans brengen. Op die manier is je huid helemaal klaar om over te gaan tot de laatste stap, namelijk het aanbrengen van voedingsstoffen en beschermingsstoffen.

 • Wat is mijn huidtype?

  De verschillende stappen in de volgorde van de dagelijkse basisverzorging zijn voor elke vrouw hetzelfde, ongeacht je huidtype. De producten die gebruikt worden tijdens het uitvoeren van de verschillende stappen in deze routine zijn echter wel afhankelijk van je huidtype. Daarom is het dan ook belangrijk dat je weet wat jouw type is. Lees hier meer over het bepalen van je huidtype.

 • Af en toe heeft je huid nog een beetje extra verzorging nodig

  Naast deze dagelijkse gezichtsverzorgings routine heeft de huid van een vrouw af en toe een meer uitgebreide, diepere verzorging nodig. Lees in dit artikel welke bijkomende stappen je kan uitvoeren en in welke volgorde: