De vette huid - Gezichtsverzorging vrouwen vette huid

Home / Naar de winkel

De beste tips voor de ideale dagelijkse basis gezichtsverzorging voor vrouwen met een vette of onzuivere huid. Deze tips gelden voor vrouwen van elke leeftijd. Voor een stralende, gezonde huid. Voor die onweerstaanbare aantrekkingskracht.

 

 

 • HOE KAN JE EEN VETTE HUID HERKENNEN? WAT ZIJN DE KENMERKEN VAN EEN VETTE HUID?

  Bij het vette of onzuivere huidtype vertoont de huid over het volledige gezicht een vette glans. Een vette huid ziet er dan ook vaak glimmend uit. De huid voelt vettig aan en dit verergert gedurende de dag. Vaak zijn mee-eters of zwarte puntjes en puistjes aanwezig op de huid. Bij een vette huid is er sprake van grove poriën. De poriën zijn dan ook goed zichtbaar bij een vette huid. Make-up blijft dikwijls moeilijker zitten bij een vette huid.

 • WAT IS DE OORZAAK VAN EEN VETTE HUID? HOE ONTSTAAT EEN VETTE HUID?

  Een vette huid kan door allerlei factoren veroorzaakt worden. Het kan aanleg zijn, maar ook voeding, hormonale veranderingen in de pubertijd, het gebruik van anticonceptie of zwangerschap kunnen oorzaak zijn van een vette huid. Een vette huid vertoont vaak onzuiverheden, veroorzaakt door een verhoogde talgproductie en talgafscheiding. Talg is een vettige beschermende stof. De huid is niet in staat deze overvloed aan talg te verwerken, vandaar het glimmende uitzicht van de huid. Het talg vormt namelijk een olieachtig laagje op je huid en dit geeft het glanzende effect. De poriën staan ver open (grove poriën) en geraken snel verstopt. Op die manier kunnen puistjes en mee-eters ontstaan. Teveel of de verkeerde huidverzorgings producten, die dus niet geschikt zijn voor de vette huid, gebruiken, kan ook een vette huid veroorzaken en verergeren.

 • HOE VERZORG IK HET BESTE EEN VETTE HUID?

  Het is erg belangrijk om de vette huid goed te reinigen en te verzorgen met de juiste producten. Gebruik geen producten die de huid uitdrogen of irriteren. Ze geven je in eerste instantie het gevoel dat ze de huid minder vettig maken, maar op de lange termijn verergeren deze producten een vette huid. Gebruik daarentegen producten die de talgafscheiding regelen. Het basis stappenplan voor de ochtendroutine en de avondroutine voor de verzorging van de vette huid is reinigen + tonifiëren + voeden en beschermen. Voor een uitgebreidere verzorging kan je af en toe een peeling of een scrub en een gezichtsmasker gebruiken.

 • WAT IS DE OORZAAK VAN EEN GLIMMENDE HUID? HOE ONTSTAAT EEN GLIMMENDE HUID?

  Vooral mensen met een vette huid hebben last van een glimmende, glanzende huid. Bij een vette huid maken de talgklieren teveel talg aan. De huid kan dit teveel aan talg niet opnemen, waardoor dit als een olieachtige laag op de huid blijft liggen en alzo een glimmend, glanzend uitzicht geeft. Dit is genetisch bepaald, maar ook voeding, het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten en make-up, vettige zonnebrandcrème, hormonen en zweten kunnen een glimmend uiterlijk veroorzaken.

 • HOE KAN IK EEN GLIMMENDE HUID VOORKOMEN?

  Voor het feit dat je aanleg hebt voor een vette huid kan je zelf weinig doen. Maar er zijn een aantal zaken die je wel kan doen om een vette en glimmende huid goed te verzorgen en te vermijden. Vermijd het gebruik van producten die de huid gaan uitdrogen. De talgklieren gaan dan nog meer talg produceren en het glimmen van de huid wordt op die manier enkel maar verergerd. Vermijd het gebruik van vettige zonnebrandcrèmes. Gebruik enkel verzorgingsproducten die geschikt zijn voor een gemengde tot vette huid. Gebruik verzorgingsproducten die de talgproductie regelen en ze daardoor uitermate geschikt maken voor de gemengde tot vette huid.

 • IK HEB LAST VAN PUISTJES EN ACNE. HOE KAN IK PUISTJES EN ACNE VOORKOMEN?

  Alles over puistjes 
 • IK HEB LAST VAN MEE-ETERS. HOE KAN IK MEE-ETERS VOORKOMEN?

  Alles over mee-eters 
 • IK HEB GROVE PORIËN

  Alles over grove poriën 
 • Aloe Vera Skin Care Reinigingsgel gemengde tot vette huid

  Stap 1 - REINIGEN

  Reinig je gezicht zowel 's morgens als 's avonds met een mild reinigingsproduct. De milde reinigingsgel van Aloë Vera regelt de talgafscheiding wat hem uiterst geschikt maakt voor de vette en gemengde huid.

  Aloë Vera Skin Care Reinigingsgel voor de gemengde tot vette huid 
 • Aloë Vera Skin Care Tonic

  Stap 2 - TONIFIËREN

  De tonic van Aloë Vera heeft ontstekingswerende eigenschappen en is geschikt voor elk huidtype. De tonic zorgt voor een samentrekkend effect waardoor overtollige oliën van de vette huid verwijderd worden.

  Aloë Vera Skin Care Tonic 
 • Aloë Vera Skin Care Dag- nachtcrème gemengde tot vette huid

  Stap 3 - VOEDEN EN BESCHERMEN

  De dag- en nachtcrème van Aloë Vera regelt de talgafscheiding en heeft een mattificerend effect op de huid. Deze crème is dan ook uitermate geschikt voor de vette huid.

  Aloë Vera Skin Care Dag- nachtcrème gemengde tot vette huid