De normale huid - Gezichtsverzorging vrouwen normale huid

Home / Naar de winkel

De beste tips voor de ideale dagelijkse basis gezichtsverzorging voor vrouwen met een normale huid. Deze tips gelden voor vrouwen van elke leeftijd. Voor een stralende, gezonde huid. Voor die onweerstaanbare aantrekkingskracht.

 

 • HOE KAN JE EEN NORMALE HUID HERKENNEN? WAT ZIJN DE KENMERKEN VAN EEN NORMALE HUID?

  Een huid wordt "normaal" genoemd als vocht en vet (talg) in de huid met elkaar in evenwicht zijn. De huid is niet te vet en niet te droog. De normale huid voelt goed, soepel en aangenaam aan, heeft een mooie roze teint, heeft over het algemeen geen droge of vette delen, en glimt niet. De normale huid heeft een gelijkmatige, matte glans. De poriën in de huid zijn klein, ze zijn niet verwijd waardoor ze ook niet opvallen, en je huid vertoont geen zwarte puntjes. Bij een normale huid is er een goede doorbloeding van de huid en er is geen vochttekort en geen vettekort. De vocht- en vetverhouding zijn met elkaar in evenwicht. Het kan wel eens voorkomen dat je voorhoofd, neus en kin een beetje vettig aanvoelen, of dat je huid wat droog aanvoelt, maar over het algemeen is je huid goed in balans. De normale huid heeft in principe geen huidproblemen, toch is het ook bij het normale huidtype heel belangrijk om de huid op de juiste manier te verzorgen, met de juiste producten, afgestemd op dit huidtype.

 • HOE VERZORG IK HET BESTE EEN NORMALE HUID?

  Een goede verzorging van de gezichtshuid is een combinatie van een goede reiniging en voeding en verzorging die past bij jouw huidtype. Een normale huid kent geen noemenswaardige problemen, maar onder invloed van externe factoren, zoals o.a. (gure) weersomstandigheden en centrale verwarming kan het zijn dat de normale huid meer behoefte krijgt aan intensieve hydratatie en voeding. Naarmate de huid ouder wordt zal de normale huid bovendien vanzelf droger worden. Het is bijgevolg ook voor de normale huid belangrijk om ze goed te voeden en te beschermen met de juiste producten die afgestemd zijn op het normale huidtype.

  Het basis stappenplan voor de ochtendroutine en de avondroutine voor de verzorging van de normale huid is reinigen + tonifiëren + voeden en beschermen. Voor een uitgebreidere verzorging kan je af en toe een zachte scrub en een gezichtsmasker gebruiken.

 • 1 - Ga niet te lang en zeker niet te heet douchen. Heet water gaat de natuurlijke vetten die in je huid aanwezig zijn,wegspoelen, waardoor je huid droger gaat worden.

  2 - Gebruik geen zeep om je gezicht te wassen, maar wel een milde gezichtsreiniger, specifiek voor de normale huid. Zeep maakt de huid wel proper, maar gaat ook de natuurlijke vetten van je huid oplossen, waardoor de huid gaat uitdrogen.

  3 - Niet hard en agressief scrubben, maar zachtjes scrubben met een milde scrub die geschikt is voor het notrmale huidtype.

  4 - Drink veel water voor inwendige hydratatie.

  5 - Ga geen producten gebruiken voor huidproblemen die je niet hebt. Ook als heb je soms een vettiger gevoel op de T-zone van je gezicht, dat betekendt nog niet dat je verzorgingsproducten voor de vette huid moet gaan gebruiken.

 • Gezichtsverzorging voor vrouwen met een normale huid