Volgorde dagelijkse gezichtsverzorging vrouwen ochtend

Home / Gezichtsverzorging vrouwen

Pas deze dagelijkse gezichtsroutine voor vrouwen van elke leeftijd elke ochtend in deze volgorde toe voor een stralende huid:

  1. Reinigen
  2. Tonifiëren en stimuleren
  3. Voeden en beschermen
  • Stap 1 - REINIGEN

    Een goede en effectieve basis routine voor de gelaatsverzorging voor vrouwen start met het dagelijks reinigen van je gezicht, en dit zowel ’s morgens als ’s avonds. Deze stap is absoluut noodzakelijk voor een gezonde huid, ook als je geen cosmetica draagt. Ook in de ochtend, zelfs als je de avond voordien je gezicht al gereinigd hebt en alle eventuele make-up al verwijderd hebt. Er bevinden zich immers nog andere onzuiverheden op je huid zoals vuil, overtollig talg, zweet en micro-organismen. Een gereinigde huid is de noodzakelijke basis voor de rest van de skincare routine, en dit geldt voor elk huidtype. Zolang er nog vuil, make-up of talg op je huid aanwezig is, kunnen de verzorgingsproducten die je in de volgende stappen gaat aanbrengen, onmogelijk hun werk goed doen. Zorg er dan ook voor dat je huid helemaal schoon gemaakt is vooraleer je begint aan de volgende stappen. Een gezichtsreiniger gaat alle onzuiverheden en eventuele make-up verwijderen. Zo is de kans op verstopte poriën en puistjes kleiner. De huid kan dan ademen en is helemaal klaar voor de rest van je verzorgingsroutine. Gebruik een reinigingsproduct (cleanser) die speciaal ontwikkeld werd voor jouw huidtype: een droge tot normale huid, een gemengde tot vette huid of een gevoelige huid. Lees hier hoe je jouw huidtype kan bepalen. Zorg ervoor dat je je gezicht zeker een minuut lang grondig wast. Vergeet ook de huid van je hals niet mee te reinigen. Je hebt slechts een beetje reinigingsproduct nodig. Breng de cleanser aan op een vochtige huid en maak kleine opwaartse cirkels. Spoel je gezicht daarna af met lauw water. Gebruik zeker geen te warm water want dat kan de natuurlijke olielaag op je gezicht aantasten. Dep daarna je gezicht zachtjes droog, vermijd daarbij te hard wrijven.

  • Gezichtverzorging dame ochtend routine
  • STAP 2 - TONIFIËREN - STIMULEREN

    Tonifiëren is een noodzakelijke stap na het reinigen van het gelaat. Een gezichtstonic gaat  de nog overgebleven onzuiverheden verwijderen en de poriën sluien. Tonifiëren betekent dat de vuilresten en reinigingsresten verwijderd gaan worden met een tonic. Je zal zien dat als je met een watje met tonic over je gelaat gaat, nadat je je gezicht eerst zorgvuldig gereinigd hebt, er nog heel wat vuil van je gezicht afkomt en op het watje zit. De tonic gaat ook de zuurgraad (pH-waarde) van de huid na het reinigen terug herstellen. Het reinigingsproduct verandert namelijk de zuurgraad van de huid. Een tonic herstelt deze weer in zijn normale staat. Dit is belangrijk voor een goede natuurlijke huidbarrière en om de voedingsstoffen die je in de volgende stap gaat aanbrengen, beter te kunnen doen inwerken. Breng genoeg tonic aan op het watje en zorg dat je zeker niet hard gaat wrijven op je gezicht en op je hals.