Dagelijkse ochtendroutine voor gezichtsverzorging vrouwen

De ultieme tips voor de ochtend routine van de dagelijkse gezichtverzorging voor vrouwen. Deze tips gelden voor vrouwen van elke leeftijd. Voor een stralende, gezonde huid. Voor die onweerstaanbare aantrekkingskracht.

 • Stap 1 - REINIGEN

  Een goede en effectieve basis gelaatsverzorging voor vrouwen start met het dagelijks reinigen van je gezicht, en dit zowel ’s ochtends als ’s avonds. Dit is een absoluut noodzakelijke stap om je huid gezond te houden, ook als je geen make-up draagt. Ook aan het begin van de dag, zelfs als je de avond voordien je gezicht al gereinigd hebt en alle eventuele make-up al verwijderd hebt. Er zijn namelijk ook andere onzuiverheden op de huid aanwezig zoals vuil, overtollig talg, zweet en micro-organismen. Een gereinigde huid is de noodzakelijke basis voor de rest van de gezichtsverzorgings routine. Als er nog vuil, make-up of talg op je huid aanwezig is, kunnen de verzorgingsproducten van de volgende stappen onmogelijk hun werk goed doen. Zorg er dan ook voor dat je huid helemaal schoon gemaakt is vooraleer je aan de volgende stappen begint. Een gezichtsreiniger gaat make-up en onzuiverheden verwijderen. Zo voorkom je verstopte poriën en puistjes. De huid kan ademen en is klaar voor de rest van je routine. Gebruik een reinigingsproduct (cleanser) die afgestemd is op jouw huidtype: een droge tot normale huid, een gemengde tot vette huid of een gevoelige huid. Lees hier hoe je jouw huidtype kan bepalen.

  Zorg ervoor dat je je gezicht zeker een minuut lang grondig wast. Vergeet ook de huid van je hals niet mee te reinigen. Je hebt slechts een beetje reinigingsproduct nodig. Breng de cleanser aan op een vochtige huid en maak kleine opwaartse cirkels. Spoel je gezicht daarna af met lauw water. Gebruik zeker geen heet water want te warm water kan de natuurlijke olielaag op je gezicht aantasten. Dep daarna je gezicht zachtjes droog, vermijd hard wrijven.

 • Gezichtverzorging dame ochtend routine
 • STAP 2 - TONIFIËREN - STIMULEREN

  Tonifiëren is een noodzakelijke aanvulling op de reiniging van het gelaat. Het reinigingsproces wordt afgesloten met een gezichtstonic die de nog overgebleven onzuiverheden verwijdert en de poriën sluit. Tonifiëren is het verwijderen van reinigingsresten met een tonic. Je zal zien dat als je met een watje met tonic over je gezicht gaat, nadat je de huid eerst hebt gereinigd, er nog heel wat vuil van je gezicht afkomt en op het watje zit. De tonic zorgt er ook voor dat de zuurgraad (pH-waarde) van de huid na het reinigen terug hersteld wordt. De cleanser in combinatie met water verandert de zuurgraad van de huid. Een tonic herstelt deze weer. Dit is belangrijk om een goede natuurlijke huidbarrière in stand te houden en omdat hierdoor de voedingsstoffen die je in de volgende stap gaat aanbrengen, beter kunnen inwerken. Breng genoeg tonic aan op het watje zodat je niet hard hoeft te wrijven op je gezicht.

 • Lees hier de dagelijkse avond routine voor gezichtsverzorging voor vrouwen

  Lees hier de uitgebreide routine voor gezichtsverzorging voor vrouwen