Hoe verzorg je een beginnende baard?

Home / Baard en Snor

Droom jij ook van een mooie baard? Maar heb je geen idee hoe je een beginnende baard moet verzorgen en onderhouden? Lees dan verder en ontdek onze tips en adviezen, rechtstreeks gegeven door barbier Julien. 

 • Mijn beginnende baard laten groeien tot een volle baard

  Een mooie baard, welke man droomt er niet van? Maar laten we eerlijk zijn, een baard laten groeien, eentje waarmee je onder de mensen kan komen, gaat niet vanzelf en vraagt de nodige discipline, geduld en volharding. Anders vergeet je het maar. De grootste uitdaging bij een beginnende baard is de jeuk. Je zal geduld, discipline en doorzettingsvermogen moeten hebben om vol te houden tot hij gegroeid is tot een gezonde, volle baard. Dat je last gaat hebben van jeuk, is een vaststaand feit. Daar kan je niet omheen bij een beginnende baard. Het is ook een vaststaand feit dat een baard altijd verzorgd zal moeten worden. Dagelijks. Ongeacht of het nu een beginnende of een al meer gegroeide baard is. Dit maakt eigenlijk niet veel uit. Behalve dan dat je bij een beginnende baard vooral te kampen gaat krijgen met jeuk. Veel jeuk.

 • Wat te doen tegen jeuk bij een beginnende baard?

  5 Basisstappen in de verzorging van een beginnende baard

  1. Was je baard enkele keren per week met een baardzeep of een baardshampoo. Doe dit zeker niet te vaak en gebruik geen gewone shampoo want dat gaat de huid uitdrogen waardoor je alleen maar meer jeuk gaat krijgen, en dat is nu net wat we willen vermijden. Uitdroging is de grootste vijand van een baard.
  2. Borstel je baard heel zorgvuldig met een baardborstel. Op die manier ga je de dode huidcellen verwijderen wat ook weer jeuk gaat verminderen. Bovendien komt de onderliggende huid op deze manier in optimale conditie om de voedingsstoffen en het vocht dat je in de volgende stappen gaat toevoegen, op te nemen.
  3. Eventuele uitspringende haren kan je bijknippen met een baardschaar
  4. Met een baardconditioner ga je voedingsstoffen en vocht toedienen aan de baard om uitdroging te voorkomen.
  5. En tenslotte, de allerbelangrijkste stap. Breng dagelijks baardolie aan op de baard en de onderliggende huid. Wie baard zegt, zegt baardolie. Om jeuk bij een beginnende baard te voorkomen, maar ook bij een vollere baard, dus in feite bij elke baard, is het absoluut noodzakelijk om deze voldoende te hydrateren. En dat is exact wat baardolie doet. Zo vermijd je jeuk, maar ook andere ongemakken die met een baard gepaard gaan zoals huidirritaties en schilfers. Lang leve baardolie!

 • Bonustip: accepteer de jeuk bij een beginnende baard

  Jeuk hoort nu eenmaal bij een beginnende baard. Accepteer dit. De jeuk zal enkele weken duren, leg je er bij neer. Volg onze adviezen op en blijf volhouden. Geef niet op. Dat is alles wat je kan doen. Hoe jammer zou het zijn als je zou opgeven omdat je de jeuk niet kan verdragen? Keep calm and be a man! Hou het doel voor ogen, namelijk een mooi glanzende, gezonde, volle baard. Voor die onweerstaanbare aantrekkingskracht.

 • Baardproducten en snorproducten kopen voor mijn beginnende baard

  Baard en snorproducten voor een beginnende baard koop je heel eenvoudig en snel online bij Julien Deluxe. Of je komt een keertje langs in onze barbershop. Barbier Julien kan je de beste tips geven en de beste producten aanbevelen voor het verzorgen van je beginnende baard en snor. Hij oefent het vak immers reeds verschillende jaren uit en heeft diverse prijzen gewonnen. Hij heeft dan ook een massa ervaring en kent de producten door en door. Hij heeft al een ontelbaar aantal baarden onder handen genomen en al evenveel mannen, en waarschijnlijk ook vrouwen, blij gemaakt. De producten die wij aanbevelen worden dagelijks gebruikt in de barbershop. Barbier Julien gebruikt de producten ook om zijn eigen baard en snor te verzorgen en in model te brengen. En wij hebben al deze producten op voorraad. Julien Deluxe is een echte webshop. Wij schrijven niet zo maar wat pagina's met teksten en linken naar producten van de groten der aarde, waar wij dan een percentage op de verkoop van krijgen. Nee, wij hebben de producten zelf op stock, wij kennen ze door en door en wij gebruiken ze elke dag. Wij willen jou blij maken met een baard waar je trots kan op zijn.