Hoe krijg ik een volle baard?

Home / Baard en Snor

Een volle baard kweken vraagt wel wat inspanning van een man. Maar je staat er niet alleen voor. Volg deze 8 ultieme tips en adviezen van barbier Julien om een vollere baard te laten groeien. Voor die onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Advies 1 - Niet scheren
Advies 2 - Neklijn bijwerken
Advies 3 - Kale plekjes laten voor wat ze zijn
Advies 4 - Een baardshampoo of een baardzeep gebruiken
Advies 5 - Een baardborstel gebruiken
Advies 6 - Een baardolie gebruiken
Advies 7 - Een baardbalsem gebruiken
Advies 8 - Geduld, discipline en doorzettingsvermogen hebben

 

 • Om een volle baard te bekomen, heb je vooral tijd, geduld, discipline en doorzettingsvermogen nodig. Het groeien van de haren vraagt nu eenmaal tijd en tijdens het groeien kunnen er een aantal ongemakken optreden, waar je simpelweg door moet. Reken minstens enkele weken om hem te laten groeien tot een mooi verzorgde, vollere, glanzende baard. Houd er rekening mee dat hij er de eerste maanden niet gaat uitzien zoals je graag zou willen. Volg onderstaande stappen en adviezen om een volle baard te laten groeien en je zult zien dat je geduld en je inspanningen beloond worden.

  Advies 1: Niet scheren - Als je start met het laten groeien van een baard, dan mag je de haartjes gedurende zeker een maand niet knippen, trimmen of scheren. Dit in tegenstelling tot een al volgroeide baard die jij of de barbier natuurlijk wel af en toe moet bijwerken om er verzorgd te laten uitzien. Dit zal al een moeilijke periode zijn, want je zult constant in de verleiding komen om af en toe wat bij te knippen of te scheren. Niet doen, weersta aan de verleiding om je beginnende baard bij te werken, en hou dit minstens een maand vol. Het enige dat je bereikt door te knippen, trimmen en scheren is dat het nog langer duurt vooraleer je de gewenste lengte bereikt hebt. Het is dus zeker niet zo dat meer scheren garant staat voor meer groei en sneller een volle baard.

  Advies 2: Neklijn bijwerken - Na ongeveer een maand zal je al wat baard beginnen hebben maar zeker nog geen volle. Eventueel kan je hem nu al beginnen bij te werken of je laat hem nog een beetje groeien. Dat is jouw persoonlijke keuze. Dit is wel het moment om zowiezo je neklijn bij te werken. Dit is de grens waar je baard overgaat in je nek. Je kan dit zelf doen of je kan natuurlijk ook een afspraak maken met de barbier. Eerlijk? Ga naar de barbier. Hij zal een open scheermes gebruiken omdat je daarmee veel beter kunt aflijnen. En nog eens eerlijk? Een open scheermes is niet voor doe-het-zelvers. Dit vraagt opperste concentratie. Bovendien geef je de barbier meer herstelwerk als je eerst zelf aan je baard gaat prullen.

  Advies 3: Kale plekjes laten voor wat ze zijn - Het kan zijn dat je op een gegeven moment kale plekjes ziet. Niet panikeren, dit groeit meestal wel bij. Je haar groeit niet overal even snel. Sommige haarzakjes zijn gewoon minder actief dan andere en hebben iets meer tijd nodig om te groeien. Bovendien worden de kale plekjes vanzelf bedekt door de andere haartjes als de haartjes wat langer worden. Nogmaals, een volle baard krijg je niet op één, twee, drie. Als je kale of dunnere plekjes blijft hebben, ook na maanden sparen en verzorgen en onderhouden, dan betekent dit zeker niet dat je geen baard kan laten groeien. Er zijn immers heel veel baardmodellen. Barbier Julien kan je in dat geval advies geven welk model bij jou past, afhankelijk van waar je minder haargroei hebt.

 • Baard

 • Advies 4: Een baardshampoo of een baardzeep gebruiken - Na een paar dagen zal je veel last van felle jeuk gaan krijgen. Iedere beginnende baard zal gaan jeuken en irriteren. Daar kan je niet omheen wanneer je een volle baard wilt laten groeien. Dit komt omdat de lichaamseigen olie naar de baardharen gaat waardoor de huid uitdroogt en geïrriteerd raakt. Een beginnende baard heeft bovendien nog scherpe en harde haartjes die prikken tegen de huid. Dit verergert de irritatie nog meer. Dit is vaak het moment waarop veel mannen gaan twijfelen en hun geduld verliezen. Geef echter niet op. Hou vol en volg de adviezen. Gebruik een baardshampoo of een baardzeep om je beginnende baard te wassen. Deze producten gaan de baard en de onderliggende huid niet alleen reinigen, maar ook hydrateren. Zo wordt het uitdrogen van de huid vermeden, waardoor de jeuk veel minder zal zijn.

Baardshampoo

Nordic Shaving Company Baardzeep Citrus Gin 80gr

Nordic Shaving Company Baardzeep Citrus Gin 80gr

Nordic Shaving Company Craft Gin 80 g is een 100% natuurlijke en veganistische baardzeep die met de hand gefabriceerd wordt in Finland. De zeep wast de baard zonder hem uit te drogen.

Bekijk Nordic Shaving Company Baardzeep Citrus Gin 80gr
 • Advies 5: Een baardborstel gebruiken - Op je huid zijn er dode huidcellen aanwezig die schilfers vormen en in je baard terecht komen. Dit veroorzaakt jeuk en huidirritatie. Bovendien worden de voedingsstoffen van de baardproducten minder goed opgenomen door de huid als er dode huidcellen en schilfers aanwezig zijn. Door hem regelmatig goed te doorborstelen met een baardborstel, verwijder je al die dode huidcellen, net zoals bij een scrub. Hierdoor wordt je huid lekker fris en is ze beter in staat om de voedingsstoffen van de producten op te nemen. Jeuk en irritaties zullen verminderen en je baard gaat zachter aanvoelen en een mooie gezonde glans krijgen. Een goed doorborstelde baard zal er bovendien ook beter uitzien doordat hij er voller uitziet.

Baardborstel

Clochard Deluxe Baardborstel

Deze borstel is ideaal voor het dagelijks verzorgen van je baard. Door o.a. elke dag te borstelen, krijgt hij een mooie glans en gaat hij voller, gezonder en zachter aanvoelen.

Bekijk Clochard Deluxe Baardborstel
 • Advies 6: Een baardolie gebruiken - De eerste week is meestal de lastigste. Als je deze week zonder brokstukken doorstaan hebt, is de kans heel groot dat je de eindmeet gaat bereiken en dat je een echte baardman wordt met een prachtige volle baard. Het moeilijkste is achter de rug. Vanaf nu moet je heel zeker een baardolie beginnen gebruiken. Deze voedt en hydrateert de haren en de onderliggende huid. Hierdoor gaat de huid niet uitdrogen en wordt jeuk verminderd. Ook gaat de olie de haartjes zachter maken waardoor deze niet meer zo prikken in de huid. Je kan de olie met een baardkam of een baardborstel verdelen.

Baardolie

 • Advies 7: Een baardbalsem gebruiken - Met een baardbalsem kan je je baard in model brengen. Deze balsem heeft naast een styling functie ook dezelfde verzorgende eigenschappen als een baardolie. Hij gaat net zoals een baardolie je baard en de onderliggende huid verzorgen en voeden, maar hij heeft toch vooral een styling functie.

  Na enige tijd, van enkele weken, tot twee à drie maanden, heb je gewenste lengte bereikt. Proficiat! Je hebt de beproeving doorstaan en bent nu de trotse eigenaar van een mooie, volle baard. Nu is het natuurlijk belangrijk om hem goed te onderhouden en de juiste producten te gebruiken. Maak een afspraak met de barbier en laat je baard perfect in model brengen. Barbier Julien weet precies hoe hij dit moet doen en wat het beste bij u past. Hij kan je vertellen welke lengte het beste bij de vorm van je gezicht en je baardgroei past. Hij zal je tips geven om thuis zelf je baard in model te brengen en ervoor te zorgen dat de baard vol blijft. Hij zal de beste producten gebruiken en een antwoord geven op al je vragen. Grijp deze kans!

Baardbalsem

 • Baard en snor van barbier Julien

  DIT MOET JE ONTHOUDEN VOLGENS BARBIER JULIEN VOOR EEN VOLLE BAARD

  Volg deze adviezen, gebruik de juiste verzorgingsproducten en heb veel geduld en doorzettingsvermogen. Je zal beloond worden met een zachte, volle baard, die een mooie glans heeft en niet jeukt.

  Meervoudig award winning barbier Julien heeft jarenlange ervaring en kan je dan ook persoonlijke tips en advies op maat geven. Heb je nog vragen, neem dan contact op via info@julien-deluxe.com. Hij zal je zo snel mogelijk een antwoord geven.