Waarom baardolie gebruiken?

Home / Baardolie

Baardolie is een echt wondermiddel dat onontbeerlijk is bij de verzorging van je baard. Het zorgt ervoor dat de baard en de onderliggende huid voldoende vocht krijgen en dus niet uitdrogen. Want uitdroging is de oorzaak van een hoop ellende. Kom er hier alles over te weten.

 • Waarom moet ik baardolie kopen? Waarvoor dient het?

  Baardolie is goed voor het voeden, beschermen en verzachten van de baard en de onderliggende huid. Het zorgt ervoor dat deze van voldoende voedingsstoffen voorzien worden. De vochtinbrengende olie hydrateert ook de huid onder de baard en vermindert jeuk. De talgkliertjes van de baardharen produceren olie om ervoor te zorgen dat je huid niet uitdroogt en in goede conditie blijft. Van zodra je baard gaat groeien, wordt deze olie echter opgenomen door de baardharen in plaats van door de onderliggende huid. De onderliggende huid gaat bijgevolg uitdrogen waardoor er jeuk ontstaat. Doordat baardolie de onderliggende huid gaat hydrateren wordt het uitdrogen van de huid vermeden, bijgevolg gaat de baard minder jeuken. Het gebruik van baardolie is essentieel om je baard te verzorgen en gezond te houden. Het zal er ook voor zorgen dat je baard gemakkelijker in model te brengen is. Bij een lange baard dient het ook om de kans op gespleten punten te verminderen, maar ook een korte baard heeft dagelijkse verzorging nodig. Als je je baard laat groeien kan je in de beginperiode veel last hebben van jeuk en dan is een goede baardolie absoluut aangewezen. Zonder deze olie gaat je baard al snel droog aanvoelen. Het is onmisbaar voor een verzorgde uitstraling van je baard en laat je baard zacht aanvoelen en mooi glanzen. In tegenstelling tot wat de benaming "olie" doet vermoeden, laat het geen vettige schijn achter. Er bestaan geurloze types, maar ook types die je baard lekker laten ruiken. Voor die onweerstaanbare aantrekkingskracht. Aan jou de keuze! Baardolie is goed voor huid en haar!

  Ontdek hier onze top 10 van de best baardolie

Baardolie is de beste vriend van je baard! Het voorkomt uitdroging van de baard en de onderliggende huid.

 • Hoe moet ik baardolie gebruiken? Hoe moet ik het aanbrengen?

  Baardolie kan je het beste gebruiken na het douchen en nadat je baard gewassen is met een baardzeep of een baardshampoo. Zowel je huid als de baardharen kunnen dan het beste de voedingsstoffen en het vocht dat toegediend wordt, opnemen. Zorg er wel voor dat je baard niet meer te nat is. Droog hem eerst af met een handdoek, tot hij bijna droog is, handdoekdroog dus. Belangrijk hierbij is om hem droog te deppen, en niet droog te wrijven, zeker niet hard wrijven. Daarna volg je dagelijks dit stappenplan om de olie aan te brengen. Ook bij een beginnende, korte baard, en ook bij een stoppelbaard moet je deze stappen volgen:

  • 1 -  Afhankelijk van de grootte van je baard doe je drie tot vijf druppels olie in je hand. Meestal heeft het flesje een pompje, een pipet of een druppelteller om de druppels gemakkelijk te doseren. Gebruik zeker niet teveel product. Je kan beter met heel weinig starten en het dan uitproberen. Zo zal je zelf ondervinden wat de juiste hoeveelheid is. Als je een heel korte baard hebt, die al goed verzorgd en dus niet droog is, kan immers één druppeltje al volstaan.
  • 2 -  Wrijf in je handen om de olie gelijkmatig over je handen en vingers te verdelen. De olie zal niet onmiddellijk in je handen intrekken, zodat je rustig naar de volgende stap kan gaan.
  • 3 – Masseer de olie  in je baard en de onderliggende huid. Zorg er hierbij voor dat er overal een beetje olie komt, beginnende onderaan en zo verder over je hele baard, en strijk daarbij tegen de haren in, ga dus in een opwaartse beweging te werk, van onder naar boven.
  • 4 - Verdeel de olie nu evenredig door de baard van de wortels tot de punten met behulp van een baardkam of een baardborstel. De olie wordt snel opgenomen waardoor er geen vettig effect achterblijft bij het aanbrengen.
  • 5 – Zie je enkele uitspringende baardharen? Knip deze dan weg met een baardschaar.
  • 6 – Nadat je de olie aangebracht hebt, is het niet nodig om je handen af te spoelen. Wrijf de olie gerust verder in je handen. De olie zal in de huid intrekken.

Hoe baardolie gebruiken? Bekijk hier het filmpje:

Onze collectie Baardolie

 • Hoe vaak moet ik baardolie gebruiken?

  Kort en bondig: dagelijks. Baardolie is een echt wondermiddel voor de verzorging van je baard, op voorwaarde natuurlijk dat je het regelmatig gebruikt. Wij adviseren om echt elke dag baardolie te gebruiken, bijvoorbeeld elke ochtend tijdens het verzorgingsritueel. Je hebt er bovendien maar een heel klein beetje van nodig. Probeer je er niet gemakkelijk van af te maken door één keer per week een halve fles baardolie over je baard te kappen. Dat gaat niet werken. Vandaar, nogmaals, we kunnen het niet genoeg zeggen: elke dag een klein beetje baardolie.

 • Wanneer moet ik baardolie gebruiken?

  Hier staat uiteraard geen uur op, maar ons advies is om het aanbrengen van baardolie op te nemen in je dagelijkse ochtendroutine, en dan liefst na het wassen, na het douchen. Op dat moment is ten eerste, de huid en de baard proper, en ten tweede staan de poriën van de huid dan goed open en is deze klaar om het vocht en de voedingsstoffen van de baardolie optimaal op te nemen. Het spreekt voor zich dat het niet ideaal is om de olie aan te brengen op een huid en baard die vuil zijn, die vol zweet of stof zitten.

Regelmatig aanbrengen van baardolie houdt vocht vast en temt je baard, waardoor je een zachte, mooi glanzende baard krijgt.

 • Hoeveel baardolie moet ik gebruiken?

  Je hebt veel minder product nodig dan je zou denken. Wij adviseren om 3 tot maximaal 5 druppels te gebruiken. Als je een korte, goed verzorgde baard hebt, is vaak één druppel al voldoende. Baardolie zit meestal in een flesje met verschillende vormen van toediening: een druppelaar, een pipet of een pompje. Dit vergemakkelijkt de dosering, alhoewel het misschien moeilijk blijft om de druppels te doseren. Met een pompje is één keer pompen meer dan voldoende. Ons advies is om te starten met slechts een heel klein beetje olie en dat uit te proberen. Eventueel een beetje bijnemen kan altijd nog. En zo ga je zelf ondervinden wat nu precies de goede hoeveelheid is. Er is echt niet veel nodig. Het is een algemeen gemaakte fout dat er veel te veel van een product gebruikt wordt.

 • Baardolie voor meer glans

  Doordat baardolie de huid en de baardharen van de nodige voedingsstoffen en vocht voorziet, gaat je baard er ook mooi van glanzen, zonder er vettig uit te zien, of vettig aan te voelen. Belangrijk is natuurlijk wel dat je de baardolie dagelijks gebruikt. Het mag dan wel een wondermiddel zijn, het gaat je natuurlijk geen baard bezorgen waar iedereen jaloers op is door eens één keer een beetje baardolie te gebruiken. En ook niet als je één keer per week een grote hoeveelheid gebruikt. Zo werkt het niet. Tip: gebruik niet teveel baardolie. Als je twijfelt, begin dan met heel weinig en probeer het uit. Dagelijks.

 • Baardolie tegen jeuk

  De beste tip tegen een jeukende baard is zonder meer baardolie. Dit is een echt wondermiddel en onmisbaar als je een baard zonder jeuk wilt. Het zorgt voor onmiddellijke verlichting van zelfs de allerergste jeuk, maar nog belangrijker is dat je door het gebruik ervan die vervelende jeuk niet alleen kunt verlichten maar vooral kunt vermijden. Je hebt er bovendien slechts een heel klein beetje van nodig.

  Wat zijn de oorzaken en oplossingen voor jeuk in mijn baard?

 • Baardolie tegen schilfers in de baard

  Schilfers in de baard ontstaan wanneer de huid onder de baard te droog is. Deze schilfers ontstaan eerst op de huid maar komen uiteindelijk ook in de baard terecht. Door het gebruik van baardolie blijft je huid en baard gehydrateerd, blijven deze met andere woorden voldoende voorzien van vocht en voedingsstoffen. Hierdoor gaat de huid niet uitdrogen en ontstaan er geen huidschilfers op de huid en dus ook niet in de baard.

  Wat zijn de oorzaken en oplossingen voor schilfers in mijn baard?

 • Baardolie tegen huidirritatie onder de baard

  Het komt steeds op hetzelfde neer: wanneer de huid onder de baard gaat uitdrogen, gaan er allerlei vervelende dingen verschijnen zoals jeuk, schilfers, en gaat er ook irritatie van de huid optreden, niet in het minst omdat je gaat krabben aan je baard. Door het gebruik van baardolie gaat de huid niet uitdrogen, waardoor er geen jeuk gaat optreden, geen baardschilfers verschijnen, geen gekrab, en dus ook geen huidirritaties.

  Wat zijn de oorzaken en oplossingen voor huidirritaties onder mijn baard?

 • Waar kan ik baardolie het beste bewaren?

  Bewaar het flesje baardolie best op een koele, droge en donkere plaats. Zo komt er geen licht op het flesje zodat de geurnoten van de essentiële oliën die in de baardolie zitten het langst goed blijven. Laat het bijvoorbeeld niet op de wastafel staan, maar plaats het in een kast.

 • Barbier Julien heeft jarenlange ervaring en kan je dan ook tips en advies op maat geven over baardolie. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen via info@julien-deluxe.com. Hij zal zo snel mogelijk je vraag beantwoorden.