Wat kan ik doen tegen huidirritaties onder de baard?

Home / Baard en Snor

Wil jij ook graag een mooie, glanzende en zachte baard, maar heb je last van irritaties van de onderliggende huid? Lees dan zeker verder en ontdek onze tips rechtstreeks van barbier Julien om dit ongemak te voorkomen. Het zou immers echt zonde zijn dat je door dit vervelende verschijnsel gaat opgeven en beslist om de haren af te scheren. 

 • 3 oorzaken van huidirritaties onder de baard

  1. De huid onder je baard wordt door een volle baard moeilijk te bereiken voor vocht en voedingsstoffen, waardoor de huid snel droog kan worden. Het gevolg van de uitdroging is dat de huid onder de baard gaat irriteren. Het gevolg daarvan weer is dat je eraan gaat krabben, en dat is niet echt bepaald goed, noch voor je baard, noch voor de onderliggende huid. Je huid gaat er namelijk door schilferen, en die schilfers blijven dan in je baard hangen. De baard krijgt dan ook niet meer voldoende voeding, wat nefast is voor de gezondheid ervan. De huid onder je baard moet dan ook goed gehydrateerd worden.
  2. Wanneer je een baard laat groeien gaat bovendien de olie, die door de talgkliertjes van de baardharen geproduceerd wordt, naar de haartjes zelf, om deze te voeden en gezond te houden, en niet naar de onderliggende huid. Het gevolg hiervan is dat de onderliggende huid al redelijk snel gaat uitdrogen. Dit uitdrogen veroorzaakt dan op haar beurt weer een aantal vervelende dingen zoals jeuk en schilfers. Door de jeuk ga je krabben en ontstaan er huidirritaties. Dit gaat dan van kwaad naar erger en op deze manier hou je het echt niet vol om een baard te laten groeien.
  3. De uiteinden van de haren van een groeiende baard kunnen scherp zijn en die veroorzaken ook weer die huidirritaties, tot zelfs kleine wondjes. Deze haartjes kunnen echt als een cactus in je huid prikken.
 • Wat is de oplossing tegen huidirritaties onder mijn baard?

  De huid onder je baard moet goed gehydrateerd worden

  Om dit vervelende ongemak te voorkomen is er slechts één advies en dat is het dagelijks gebruik van baardolie. Dit product gaat de baard maar vooral ook de onderliggende huid voeden en hydrateren. Hierdoor vermijd je dat deze gaat uitdrogen, en dit uitdrogen was nu net de oorzaak van jeuk waardoor je gaat krabben en waardoor er huidirritaties ontstaan. Bovendien gaat de baardolie er voor zorgen dat de haartjes van de baard zacht worden. Op die manier kunnen er geen scherpe haartjes meer in de huid prikken waardoor ook weer irritaties vermeden worden. Dit is trouwens niet enkel een voordeel voor jou, maar ook voor diegene die je een kus geeft. Geen scherpe, prikkende haartjes meer bij het geven van een kus!

 • Baardolie dagelijks gebruiken tegen huidirritaties

  Deze olie mag dan wel het ultieme middel zijn om uitdroging en irritaties te voorkomen, maar dan moet je hem wel dagelijks gebruiken. Die consequente, dagelijkse verzorging, discipline en volhouden is noodzakelijk en even belangrijk als het gebruik van de olie zelf. Maar je volharding zal beloond worden.

  Lees er hier meer over:

 • Heb je na het lezen van onze tips nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met barbier Julien. Hij heeft jarenlange ervaring en kan je dan ook persoonlijke tips en advies geven. Stuur je vraag naar info@julien-deluxe.com en hij zal zo snel mogelijk je vraag beantwoorden.