Welke baard producten heb ik nodig?

Home / Baard en Snor

Baardproducten zijn onmisbaar voor jouw baard. Ontdek hier welke producten absoluut nodig zijn. Tips en adviezen rechtstreeks van barbier Julien. Alle producten die wij aanbevelen worden dagelijks gebruikt in de eigen barbershop.

Alle baard producten die jij nodig hebt:

  1. Baardshampoo of baardzeep
  2. Baardconditioner
  3. Baardolie
  4. Baardbalsem
  5. Baardkam
  6. Baardborstel
  7. Baardschaar
  8. Snorwax

 

Baardshampoo

Baardshampoo

Baardshampoo is een verzorgingsproduct dat speciaal is ontwikkeld voor baarden. Het is vergelijkbaar met gewone haarshampoo, maar het is geformuleerd om zachter en meer hydraterend te zijn, omdat de huid en het haar op het gezicht gevoeliger en vatbaarder voor uitdroging kunnen zijn dan de hoofdhuid. Baardshampoo wordt gebruikt om de baard schoon te maken en te voeden, vuil, olie en andere onzuiverheden te verwijderen en het baardhaar te verzachten en te verzorgen. Sommige baardshampoos kunnen ook ingrediënten bevatten zoals etherische oliën of vitamines om een ​​gezonde baardgroei te bevorderen. Het wordt gebruikt door een kleine hoeveelheid van het product op de baard aan te brengen, het in te masseren en vervolgens uit te spoelen met water.

Ontdek de collectie Baardshampoo
Nordic Shaving Company Baardzeep Citrus Gin 80gr

Baardzeep

Baardzeep heeft dezelfde functie als baardshampoo: de baard proper maken en voeden. Het kan worden gebruikt in plaats van baardshampoo of in combinatie daarmee, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Het wordt meestal gebruikt door de baard nat te maken en vervolgens de baardzeep op de baard te schuimen, in te masseren en daarna af te spoelen met water.

Ontdek de collectie Baardzeep
Barbertime Baard & Haar Conditioner Spray

Baardconditioner

Baardconditioner is een verzorgingsproduct dat vergelijkbaar is met gewone haarconditioner, maar het is speciaal ontworpen voor gebruik op baarden. Het is samengesteld om zachter en meer hydraterend te zijn, omdat de huid en het haar op het gezicht gevoeliger en vatbaarder voor uitdroging kunnen zijn dan de hoofdhuid. Baardconditioner wordt gebruikt om de baard te voeden en te conditioneren, het baardhaar te verzachten en te ontwarren, en ook om het te beschermen tegen beschadiging en breuk. Sommige baardconditioners kunnen ook ingrediënten bevatten zoals essentiële oliën of vitamines om een ​​gezonde baardgroei te bevorderen. Het wordt meestal gebruikt door een kleine hoeveelheid van het product op de baard aan te brengen na het reinigen met baardshampoo of baardzeep, het in te masseren en vervolgens uit te spoelen met water. Baardconditioner kan regelmatig of naar behoefte worden gebruikt, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de conditie van de baard. Er bestaan ook types die niet uitgespoeld moeten worden.

Ontdek de collectie Baardconditioner
Monsieur Barbier Full Care Baardolie 30ml

Baardolie

Baardolie is een product dat wordt gebruikt om de baard te verzorgen en te verzachten. Het is gemaakt van een combinatie van oliën, zoals jojobaolie, amandelolie, arganolie en vitamine E. Baardolie kan worden gebruikt om de baard te hydrateren, de huid onder de baard te verzachten en te verzorgen, en om de baard te laten glanzen. Sommige baardoliën bevatten ook essentiële oliën om de geur van de baard te verbeteren. Het is belangrijk om een baardolie te kiezen die past bij je huidtype en de conditie van je baard. Het is ook aan te raden om een baardolie te gebruiken die is gemaakt van natuurlijke, plantaardige oliën in plaats van synthetische oliën, omdat deze minder waarschijnlijk irritatie veroorzaken en beter zijn voor de huid en het haar.

Ontdek de collectie Baardolie
Men's Master Premium Baardbalsem

Baardbalsem

Baardbalsem is een verzorgings- en stylingproduct speciaal ontwikkeld voor baarden. Het is een soort baardconditioner die helpt de baard te hydrateren, verzachten en temmen. Baardbalsem wordt meestal gemaakt met een combinatie van oliën en wassen die helpen om de baard te voeden en te beschermen, en om wat houvast te geven om de baard te stylen en vorm te geven. Sommige baardbalsemproducten kunnen ook geurstoffen of andere ingrediënten bevatten om het uiterlijk en de gezondheid van de baard te helpen verbeteren. Om baardbalsem te gebruiken, breng je meestal een kleine hoeveelheid aan op je baard en werk je deze vervolgens door de baard met je vingers of een baardborstel. Het product wordt vervolgens in de baard gelaten om te absorberen en zijn voordelen te bieden.

Ontdek de collectie Baardbalsem
Mr Bear Family Baardkam

Baardkam

Een baardkam is een kam die speciaal is ontworpen voor gebruik op baarden. Het is meestal groter en breder dan een gewone haarkam, en het kan bredere tanden of een ander tandpatroon hebben om het dikkere, grovere haar van een baard te kunnen dragen. Baardkammen worden gebruikt om de baard te verzorgen en te stylen, om klitten en knopen te verwijderen, en ook om oliën en andere verzorgingsproducten gelijkmatig over de baard te verdelen. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals plastic, hout of metaal, en kunnen verschillende kenmerken hebben, zoals afgeronde tanden of een spitse punt, om bij verschillende baardtypes en -stijlen te passen. Baardkammen kunnen regelmatig worden gebruikt als onderdeel van een baardverzorgingsroutine om het uiterlijk en de gezondheid van de baard te helpen behouden.

Ontdek de collectie Baardkam
Baardborstel

Baardborstel

Een baardborstel is een borstel speciaal ontworpen voor gebruik op baarden. Het is meestal groter en breder dan een gewone haarborstel, en het kan natuurlijke of synthetische haren hebben om het dikkere, grovere haar van een baard op te vangen. Baardborstels worden gebruikt om de baard te verzorgen en te stylen, om klitten en knopen te verwijderen, en ook om oliën en andere verzorgingsproducten evenredig over de baard te verdelen. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals hout of plastic, en kunnen verschillende kenmerken hebben, zoals een handvat of een verwijderbare kop, om bij verschillende baardtypes en stijlen te passen. Baardborstels kunnen regelmatig worden gebruikt als onderdeel van een baardverzorging om de baard gezond en mooi te houden.

Ontdek de collectie Baardborstel

Baardschaar

Een baardschaar is een schaar die speciaal is ontworpen voor gebruik op baarden. Het is meestal kleiner en nauwkeuriger dan een gewone haarschaar om de baard gemakkelijker te vormen en te trimmen. Baardscharen worden gebruikt om de baard te trimmen en vorm te geven, overtollige lengte en verdwaalde haren te verwijderen en ook om de gewenste baardstijl te creëren. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals roestvrij staal of koolstofstaal, en kunnen verschillende kenmerken hebben, zoals instelbare spanning of een afneembare vingersteun, om aan verschillende baardtypes en voorkeuren te voldoen. Baardscharen moeten met voorzichtigheid en zorg worden gebruikt om te voorkomen dat per ongeluk de huid wordt verwond of het baardhaar wordt beschadigd. Ze moeten ook regelmatig worden geslepen of vervangen om optimale prestaties te garanderen.

Ontdek de collectie Baardschaar
Snorwax

Snorwax

Snorwax is een verzorgingsproduct dat speciaal is gemaakt voor gebruik op snorren. Het is vergelijkbaar met gewone haarwax of pommade, maar het is geformuleerd om zachter en meer hydraterend te zijn, omdat de huid en het haar op de bovenlip gevoeliger kunnen zijn en vatbaarder voor uitdroging dan andere delen van het lichaam. Snorwax wordt gebruikt om de snor vorm te geven en te stylen, om hem op zijn plaats te houden en te voorkomen dat hij er weerbarstig of rommelig uitziet. Het kan ook ingrediënten bevatten zoals etherische oliën of vitamines om het snorhaar te helpen voeden en beschermen. Snorwax wordt meestal aangebracht door een kleine hoeveelheid van het product tussen de vingers te verwarmen en vervolgens over de snor te strijken met een kam of borstel om het naar wens te vormen en te stylen. Snorwax kan regelmatig of naar behoefte worden gebruikt, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de lengte en dikte van de snor.

Ontdek de collectie Snorwax