9 Tips voor een sfeervol interieur

Home / Naar de winkel

Hoe maak je een gezellige sfeer in huis? Gezelligheid in je interieur is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je je thuis voelt in je huis. Er zijn verschillende manieren om sfeer in je huis te brengen. Het belangrijkste daarbij is dat je jouw eigen stijl en smaak volgt. Dan ga je je vanzelf thuis voelen. Met je interieur kan je je persoonlijkheid uitdrukken, net zoals met je kleding en je mode accessoires. Wat vind jij mooi? Wat vind jij gezellig? Wij helpen je alvast met deze tips om wooninspiratie op te doen.

 

Breng sfeer in je interieur met kussens

Kussens

Sierkussens zijn het ideale woonaccessoire om een knusse en gezellige sfeer in je huis te creëren. Bovendien maken ze bijvoorbeeld je zetel niet alleen gezelliger maar ook comfortabeler. Door de kussenhoezen te veranderen kan je snel en gemakkelijk je interieur en de bijhorende sfeer veranderen. Laat je inspireren door onze collectie sierkussens en kussenovertrekken. We hebben ze in heel veel kleuren en motieven, vormen en maten. We hebben ook sierkussens met bijhorende plaid, voor nog meer warmte en gezelligheid.

Bonustip: sierkussens en plaids zorgen er ook voor dat de verwarming een graadje lager kan.

Ontdek onze collectie Kussens en Kussenovertrekken
Breng sfeer en gezelligheid in je interieur met bloemen en mooie vazen

Bloemen en Planten

Bloemen en planten mogen niet ontbreken in je interieur. Zij zorgen direct voor een gezellige en groene sfeer. Wat dacht je van een zelf geplukt veldboeket? Bij een bos bloemen hoort natuurlijk een mooie vaas. Maar ook zonder bloemen kan een vaas een sfeerbrenger zijn. Vazen bestaan er in talloze kleuren, vormen en materialen. Aan jou de keuze. Laat je inspireren door de collectie vazen van Julien Deluxe. Welke past bij jouw stijl?

Ontdek onze collectie Vazen
Breng sfeer in huis met wanddecoratie

Wanddecoratie

Bij Julien Deluxe hebben we een uitgebreide collectie wanddecoratie gaande van muurcirkels, spiegels, fotokaders en veel meer. Stuk voor stuk stijlvolle woon accessoires om de sfeer en de stijl waar jij van houdt in je interieur te brengen.

Ontdek onze collectie Wanddecoratie
Breng gezelligheid in huis met geurkaarsen en geurstokjes

Huisgeuren

Geuren hebben onmiddellijk een effect op hoe we ons voelen en bepalen mee de sfeer die in een ruimte aanwezig is. Als je huis lekker ruikt, word je daar vanzelf blij en goedgezind van. Huisparfums, geurstokjes, geurkaarsen, ontdek onze collectie huisgeuren en laat je inspireren om die ultieme sfeer in je interieur te creëren. Frisse bloemengeuren, of liever een houtachtige geur? Het kan allemaal. Welke geur is jouw favoriet? Ze ruiken niet alleen lekker, ze zien er nog eens mooi uit ook.

Ontdek onze collectie Huisgeuren
Breng sfeer in je interieur met kaarsen en mooie kaarsenhouders

Kaarsen

Kaarsen en theelichtjes zijn onmisbaar om sfeer in je interieur te brengen. Je hebt er nooit genoeg van. Ze vullen je inrichting aan. Of het nu voor een romantisch etentje is of om zalig te chillen in de zetel, enkele kaarsjes horen erbij. En bij Julien Deluxe hebben we de mooiste kaarsenhouders die elk een unieke uitstraling geven aan je interieur. Combineer bijvoorbeeld enkele kaarsenhouders van verschillende grootte op je tafel of op een dressoir kast. Zelfs als de kaarsen niet aangestoken zijn, zorgen ze toch voor een sfeervol element. Er bestaan tegenwoordig ook namaak kaarsen die er toch echt uitzien. Ze flikkeren net zoals gewone kaarsen. Ontdek onze collectie Kaarsenhouders en maak je alvast klaar voor een fijne avond in een warm en gezellig interieur.

Ontdek onze collectie Kaarsenhouders
Bazar Bizar bestekzakjes

Mooi gedekte tafel

Een mooi tafelkleed met bijpassende of contrasterende placemats en servetten en een stijlvol servies. Heb je onze bestekzakjes al gezien? Voor sfeer en gezelligheid ga je zeker een tien scoren! Het enige wat jij nog moet doen is zorgen voor het eten!

Breng sfeer in je woning met een eye catcher

Eye catcher

Een opvallende schaal, een origineel beeld, een grote poster, een decoratieve ladder of een grote plantenbak. Een, al dan niet kleurrijke, eye catcher voegt sfeer toe aan je interieur. Je kan er je persoonlijkheid en je stijl mee uitdrukken, en van je huis een gezellige thuis maken.

Opgeruimd

Een opgeruimd huis brengt rust in je hoofd en voelt aan als een gezellige thuis. Hang de jassen aan de kapstok in plaats van ze achteloos op de grond te zwieren en berg spullen op in een kast of op een rek. Bovendien gaan in een opgeruimd interieur de decoratie elementen die je aangebracht hebt, juist om sfeer te brengen, veel beter tot hun recht komen.

Sfeer in je interieur met verlichting

Verlichting

Verlichting is onmisbaar in een interieur. Natuurlijk niet alleen om een ruimte te verlichten, maar zeker ook om sfeer te brengen in de ruimte. Lampen en verlichting zijn het ideale woonaccessoire om gezelligheid en warmte toe te voegen aan je interieur. Ontdek onze collectie Verlichting en zet je interieur in de schijnwerpers.

Ontdek onze collectie Verlichting
 • Hoe breng je sfeer in huis?

  Sfeer en interieur gaan hand in hand. Een gezellige sfeer in huis is heel belangrijk. Het zorgt er voor dat je je thuis voelt in je eigen huis; dat je je goed voelt. Je thuis is jouw veilige haven, waar jij jezelf kan zijn. Je interieur laat bovendien jouw persoonlijkheid zien. Er zijn vele manieren om sfeer in je huis te brengen. Het belangrijkste is dat je vertrekt vanuit je eigen smaak en je eigen stijl. Want sfeer in huis brengen doe je in de eerste plaats voor jezelf en je huisgenoten, niet voor je bezoek. Je laat door je interieur wel aan je bezoek zien wat jouw persoonlijkheid is, maar het is jouw stijl. Wat jij mooi vindt en waar jij blij van wordt is het belangrijkste. Als je kiest voor wat jij mooi vindt gaat je interieur vanzelf gezelligheid en sfeer uitstralen. Jouw persoonlijke, unieke sfeer. En dan ga jij je vanzelf thuis voelen. Het goede nieuws is bovendien dat je huis gezellig maken niet duur hoeft te zijn. Met een paar decoratieve elementen en een paar interieur accessoires kom je al een heel eind. Een bijkomend voordeel is dat je met slechts enkele accessoires heel gemakkelijk je interieur een totaal nieuwe look kan geven. Zo kan je je interieur aanpassen aan de seizoenen of aan bepaalde feestdagen en op die manier ook weer een heel unieke sfeer creëren.

 • Maak het gezellig met decoratie en woon accessoires

  Naast onze top accessoires die we hierboven opgelijst hebben, hebben we bij Julien Deluxe nog veel meer sfeermakers in huis, zoals plaids, poefs, plantenbakken, krukjes, tapijten en fauteuils. Allemaal om warmte toe te voegen aan je interieur. Kussens en een plaid op de sofa, een tapijt in de eetkamer en in de zithoek en planten in een mooie plantenbak hebben veel invloed op de sfeer in je huis. Natuurlijk ook bloemen op tafel, in een mooie vaas, sfeervolle kandelaars en decoratieve objecten zoals een opvallend beeld doen wonderen. Ook met manden kan je een warme sfeer creëren, zowel op de vloer als op een kast of op tafel. Kleed je muur aan met een grote poster en de ruimte ziet er onmiddellijk helemaal anders uit. Zeker een grote woonkamer kan je met deze accessoires warm en minder kil maken, of een strak interieur toch de nodige warmte laten uitstralen en er uitnodigend laten uitzien. Welke decoratie en accessoires je gebruikt, welke je combineert en hoe vol of minder vol je een ruimte wilt zetten, dat bepaal je volledig zelf. Het belangrijkste is dat jij het mooi vindt, dat je thuis voelt, dat het jou blij maakt. Experimenteer, combineer, wissel af, maar geniet vooral van je woning, van je interieur, van je thuis.

 • Wat bepaalt de sfeer in een ruimte?

  Licht, kleur, geur, temperatuur, stijl en inrichting kunnen allemaal sfeermakers zijn, elementen die een bepaalde sfeer creëren. Ons gevoel zegt ons meteen of een sfeer goed aanvoelt of juist niet. Verlichting bijvoorbeeld, heeft uiteraard een functionele rol te spelen, je wilt namelijk niet in het donker zitten, maar verlichting kan een sfeer ook helemaal maken of kraken. Het spreekt voor zich dat je in een keuken meer licht nodig hebt tijdens het koken dan in de woonkamer waar je lekker ligt te chillen in de zetel. De hoeveelheid licht is heel bepalend voor de sfeer in huis. Fel licht van bijvoorbeeld Tl-lampen zal je ruimte oplichten
  maar ook sfeerloos maken. Kies de juiste hoeveelheid watt in je lamp. Hoe meer watt de lamp heeft, hoe feller het licht zal zijn. Wij hebben een heel uitgebreid gamma verlichting, zowel vloerlampen, wandlampen als plafondlampen. Welke vind jij mooi?

  Een geur is nog zoiets. Als je een ruimte binnenkomt waar een aangename geur heerst, dan kom je toch onmiddellijk in een warme sfeer terecht, daar wil je zijn. Zeker in vergelijking met een ruimte waar een onaangename geur hangt. Daar wil je niet zijn, daar wil je zo snel mogelijk weg. Bij Julien Deluxe hebben we geurkaarsen, geurstokjes en huisparfums om die zalige sfeer in je woning te creëren.