Smul met Mates

Ananas met rum

1 ananas, 100gr boter, 50gr suiker, 6 eetlepels Mates Gold Rum, 1 koffielepel kaneel, nootmuskaat

Snij de ananas in de lengterichting in vier delen. Snij daarna elk deel nog eens in de helft, tot aan de schil. Meng de boter, suiker, rum en kaneel. Verwarm dit mengsel al roerend. Wikkel de uiteinden van de ananasschijven in aluminium folie. Smeer de stukken ananas in met het boter-rum-mengsel en leg ze op de gril. Dek ze af en bak ongeveer 15 minuten. Regelmatig insmeren met het boter-rum-mengsel. Strooi de nootmuskaat over de gebakken ananas.

Rum Cake

Voor de cake: 250gr bloem, 180gr suiker, 150gr boter, 4 eieren, 1 pakje instant vanille puddingpoeder, snuifje zout, enkele druppels vanille extract, ½ koffielepel kaneel, 50ml Mates Gold Rum, 1 eetlepel bakpoeder, gemalen walnoten

Voor de icing: 60gr boter, 100gr suiker, 50ml water, 50ml Mates Gold Rum

Verwarm de oven voor op 175°. Smeer een cakevorm in met boter. Strooi de gemalen walnoten over de bodem van de cakevorm. Doe de boter, suiker, eieren, vanille extract en het vanille puddingpoeder in een kom en mix tot een glad mengsel. Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een kom en meng. Doe het botermengsel erbij en meng voorzichtig. Doe het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng de suiker met het water en de boter voor de icing. Verwarm dit mengsel tot de suiker opgelost is. Laat afkoelen en roer de rum er onder.

Laat de cake afkoelen en giet de icing er over. Smakelijk!   

  • Ontdek onze Donkey Jack Gin (+18jr)

    Ontdek 
  • Ontdek onze Excellency Club Whisky (+18jr)

    Ontdek