Aperitiefconcert op zondagvoormiddag

Bij een aperitiefconcert op zondagvoormiddag hoort zonder twijfel een Gin & Tonic. Wij hebben voor jou de vier principes om een perfecte Gin & Tonic te maken. Wat de aperitiefhapjes betreft, toastjes met crème van gele paprika of thoïonade zijn zeker toppers. Of wat dacht je van zelfgemaakte scaldatelli, kleine Italiaanse hartige koekjes met olijfolie en venkelzaadjes. Het recept vind je onderaan deze pagina. Met de geroosterde amandelen omhuld met geitenkaas ga je zeker indruk maken. Serveer dit alles in onze schaaltjes van olijfhout voor een geslaagd aperitief. En voor het concert,... euh, concert,... welk concert? Heeft er iemand een leuke playlist? Santé!

Scaldatelli

Scaldatelli zijn hartige koekjes in de vorm van een lusje, typisch met venkelzaad.

Recept voor 60 scaldatelli:

500 gr witte bloem (tarwe of spelt); 2 dl witte of rosé wijn; 1,25 dl goede olijfolie; 2 eetlepels venkelzaad; 1 koffielepel kruidenzout

Maak een deeg van alle ingrediënten en laat het 30 minuten rusten. Draai van het deeg ongeveer 60 worstjes en vorm een lus van elk worstje. Leg ze per tien in een pot kokend water tot ze weer komen bovendrijven. Laat ze even uitlekken op een schone keukenhanddoek. Bak ze op een bakplaat met bakpapier nog 25 minuten op 175 graden, tot ze mooi bruin kleuren. In een afgesloten blik kun je ze daarna nog goed bewaren.