Wat is de beste verzorging voor mijn snor?

Home / Men's Grooming / Baard en Snor / Snorwax

Het verzorgen van je snor verschilt niet zoveel van de verzorging van je baard. Als je gezegend bent met zowel een baard als een snor, dan kan je in feite beide tegelijkertijd verzorgen. Er is echter één belangrijk verschil. Wij vertellen u er meer over in dit artikel.

 • Hoe verzorg ik mijn snor?

  Net zoals een baard die niet goed verzorgd en onderhouden wordt, zo gaat ook een snor die niet verzorgd en onderhouden wordt een heleboel ongemakken vertonen. Gebrek aan de juiste verzorging kan uitdroging, jeuk, schilfers, huidirritaties, doffe, stugge en harde haren veroorzaken. Eigenlijk kunnen we beter zeggen "gaat" veroorzaken in plaats van "kan" veroorzaken. Want één ding is zeker: ook een snor die niet goed verzorgd en onderhouden wordt, gaat zonder enige twijfel vroeg of laat deze ongemakken vertonen, en dan eerder vroeg dan laat.

  Lees er hier meer over:

  Door het volgende stappenplan toe te passen, ga je zeker de optimale omstandigheden creëren waardoor al deze ongemakken vermeden gaan worden en je de fiere eigenaar gaat worden van een snor die in top conditie verkeert. Tenminste als je de stappen consequent uitvoert en volhoudt. Dit zijn de verschillende verzorgingsstappen die je zou moeten toepassen:

  • wassen
  • borstelen
  • bijknippen indien uitspringende haren
  • voeden en hydrateren
  • in model brengen

  Lees ons artikel over de verzorging van je baard voor verdere uitgebreide uitleg over al deze stappen. Deze uitleg is namelijk ook van toepassing op een snor. Behalve voor één product. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

 • Er is echter één belangrijk verschil in de verzorging van een baard en een snor.

  En dat verschil in verzorging heeft met name vooral met de styling te maken. Dat verschil zit hem inderdaad in het in model brengen van je snor. Hier kan je namelijk niet hetzelfde product voor gebruiken als voor het in model brengen van je baard. Dat vraagt om een specifiek product dat speciaal gemaakt wordt waarvoor het moet dienen. Lees hieronder verder en kom er alles over te weten.

 • Kan ik voor mijn snor dezelfde producten gebruiken als voor mijn baard?

  Alle producten die je gebruikt voor het onderhoud van je baard kan je ook gebruiken voor je snor, op één uitzondering na. Om te wassen, te voeden en te hydrateren kan je dezelfde producten gebruiken. Het is zelfs zo dat als je een baard en een snor hebt, dat je dan deze handelingen in één moeite door tegelijkertijd kan doen voor beide. Het is niet zo dat je eerst de volledige verzorging voor de ene moet doen en dan dezelfde handelingen voor de tweede. Gelukkig maar. Maar om je snor in model te brengen heb je echt wel een steviger product nodig dan de baardbalsem die je gebruikt om je baard te stylen en in model te brengen. De snorharen zijn immers nog stugger en wilder dan de baardharen en baardbalsem is simpelweg niet sterk genoeg om voldoende hold aan je snor te geven zodat die de ganse dag strak in model blijft. Snorwax is steviger en harder dan baardbalsem en dat is exact wat die eigenwijze, koppige snor van jou nodig hebt om hem in bedwang te houden. All day long!

 • Wat is het verschil tussen een snorwax en een baardbalsem?

  Beide producten bevatten meestal bijenwas of een andere was. Bijenwas geeft voeding en broodnodige voedingsstoffen, waaronder vitamine A, aan het haar maar bijenwas zorgt vooral voor de stevigheid die deze producten nodig hebben om ermee te kunnen stylen. Het gehalte bijenwas in snorwax is in verhouding hoger dan het gehalte bijenwas in baardbalsem, net om aan snorwax die extra stevigheid te geven die het nodig heeft om je snor in model te brengen.

Hoe snorwax gebruiken? Bekijk dit filmpje en kom er alles over te weten:

Snorwax - Wij zijn fan van deze producten:

 • Snor wax online kopen

  De beste snorwax kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Julien Deluxe. Wij hebben ze op voorraad en leveren rechtstreeks uit onze eigen voorraad. Deze producten worden ook dagelijks gebruikt in de barbershop van barbier Julien en door barbier Julien himself. Hij kent de producten dan ook door en door en weet precies hoe je ze moet gebruiken. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met barbier Julien via info@julien-deluxe.com voor persoonlijk advies op maat. Of kom langs in onze barber shop, Koolmijnlaan 15, B-3580 Beringen zodat je de producten kan zien. Je kan natuurlijk ook altijd een afspraak boeken voor een behandeling en verzorging door de barbier. Daar ga je geen spijt van krijgen.