Oorbellen voor vrouwen voor een elegante outfit

Home / Naar de winkel

Maak je outfit helemaal af met kleurrijke oorbellen. Creëer je eigen stijl! Een stijl waar jij blij van wordt. Laat je inspireren door onze tips.

 • Wat zijn synthetische edelstenen? Wat is het verschil tussen natuurlijke en synthetische edelstenen? Zijn synthetische edelstenen namaak en nep?

  Natuurlijke en synthetische edelstenen worden gebruikt in diverse sieraden zoals oorbellen, armbanden en kettingen. Behalve de door de natuur gevormde edelstenen bestaan er ook synthetische edelstenen. Synthetisch wil zeggen dat ze uit dezelfde materialen bestaan als de stenen uit de natuur, maar door de mens gemaakt werden. Synthetische stenen zijn dus kunstmatig gemaakt en hebben ongeveer dezelfde chemische en natuurkundige eigenschappen als de natuurlijke stenen. Synthetische edelstenen mogen niet verward worden met imitaties. Imitaties zijn namelijk namaak waarbij bijvoorbeeld glas of kunsthars gebruikt wordt. De chemische en natuurkundige eigenschappen van deze imitaties zijn dan ook heel anders dan die van de synthetische stenen. Synthetische edelstenen worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen en zijn uitgekristalliseerd in laboratoria. Dit gebeurt onder hoge druk bij heel hoge temperaturen. Daar er grondstoffen uit de natuur gebruikt worden en het ontstaansproces in de labaratoria de natuur volledig nabootst, zijn de edelstenen geen namaak, zo is internationaal vastgelegd. Ze hebben namelijk dezelfde schittering, duurzaamheid en hardheid als de edelstenen uit de natuur. Tegenwoordig kunnen alle edelstenen ook synthetisch, dus kunstmatig, gemaakt worden. Bekende edelstenen zijn onder andere amethist, bergkristal, diamant, jade, labradoriet, lapis lazuli, opaal, robijn, saffier, smaragd, topaas en turkoois. De meeste kunstmatig gemaakte edelstenen zijn goedkoper dan de natuurlijke edelstenen en
  moeten in de handel altijd als synthetisch worden benoemd. Het is zeer moeilijk om onderscheid te maken tussen synthetische en natuurlijke edelstenen, zelfs voor een vakman. Soms kan men enkel met speciale apparatuur bepalen of een steen echt of synthetisch is.

Happy Lona oorbellen met een facet geslepen syntetische cat eye stone

 • Cat Eye Stone

 • Wat is een facetgeslepen steen?

  Facetslijpen is een slijptechniek met als doel om de edelsteen zoveel mogelijk helderheid en
  schittering te geven. Hiervoor moeten de afmetingen van de steen en de facetten nauwkeurig berekend worden. Faceteren is het aanbrengen van veel kleine platte vlakjes op een doorzichtige steen. De aangebrachte facetten hebben allemaal regelmatige vormen en sluiten in de hoekpunten perfect op elkaar aan. Met de juiste slijphoeken werken de facetten als een spiegel en wordt het binnenkomende licht in de steen een groot aantal keren gereflecteerd. Een diamant is bijvoorbeeld een facet geslepen edelsteen. Deze techniek wordt zowel bij natuurlijke als bij synthetische edelstenen toegepast.

 • Hoe kan ik mijn oorbellen combineren en matchen met mijn outfit?

Combinatiemogelijkheden om je outfit te matchen met groene oorbellen